Lucian Todea, ITNT – investind în educație, rupem cercul vicios
October 15, 2015

Proiectele de la Fondul Științescu au fost posibile datorită încrederii unor oameni vizionari care își investesc timpul și banii pentru a pregăti următoarele generații de inovatori, educatori, antreprenori.

Lucian Todea este unul dintre aceștia. Fondator și directorul general al ITNT, cu sediul în Sibiu, cea mai dinamică firmă de tehnologie din România în 2014, conform topului realizat de compania de consultanță Deloitte. Produsul ITNT, Soft32, este una dintre cele mai populare platforme de distribuție de software din lume, având în jur de 10 milioane de vizitatori pe lună.

”În educație investim, fiindcă încercăm să rupem acel cerc vicios și să ne implicăm. E clar că inițiativa privată, cum o numim noi, trebuie să fie direcționată spre zona educației, pentru că există o ruptură între ceea ce se studiază și nevoile economice ale pieței. Până la urmă, degeaba ai oameni foarte bine pregătiți, dacă nimeni nu-i angajează, ei aleg să plece sau să se angajeze în alte domenii. 50% dintre studenți se angajează în cu totul alte domenii. Motivele sunt diferite: fie s-au dus într-o direcție care nu li se potrivește, fie există anumite trend-uri, ca prin anii ’99, când toată lumea mergea la Finanțe și Relații internaționale, care nu acopereau neapărat o nevoie reală a pieței muncii.

Efectele nu se văd imediat, ci, mai degrabă, se văd peste ani. Probabil că, inconștient, ajutând zona educației, lucrurile se vor întoarce către noi într-un mod sau altul. Lucrurile se simplifică și mai mult în momentul în care ai copii și te gândești la cum arată școlile, că ți-ai dori să existe niște școli private, că există atâtea lucruri pe care copiii tăi ai vrea să le învețe. Atunci, începi să te gândești mai mult la proiecte de care să poată beneficia peste ani și copiii tăi.”

Citiți articolul complet pe Capital Cultural despre ce înseamnă pentru Lucian să fii antreprenor și cum alege ITNT să investească în comunitatea sibiană.

 

itnt logo