Proiecte Științescu 2017-2018
September 18, 2018
  Clubul de Științe   Are loc la Colegiul Tehnic Anghel Saligny Bacău și înseamnă conferință, workshop-uri demonstrative și poziționarea a 10 elevi pasionați și talentați în domeniul IT, drept elevi-resursă. Proiectul are ca scop facilitarea înțelegerii domeniilor STEM prin activități non-formale realizate cu seturi Lego Mindstorms.
Științescu la puterea a treia în Bacău
March 27, 2017
Săptămâna trecută am vizitat trei dintre proiectele Fondului Științescu împreună cu partenerii noștri de la Romanian American Foundation ( RAF) și ne-am reîndrăgostit de științele exacte datorită metodelor de educație non-formală aplicate în aceste proiecte.
Cât de bună e apa noastră, cea de toate zilele?
March 21, 2017
Despre unul dintre elementele vitale din viața noastră poate știm mult mai puțin decât ar trebui.
Lucian Todea, ITNT – investind în educație, rupem cercul vicios
October 15, 2015
Proiectele de la Fondul Științescu au fost posibile datorită încrederii unor oameni vizionari care își investesc timpul și banii pentru a pregăti următoarele generații de inovatori, educatori, antreprenori.
Lansarea Fondului Ştiintescu
March 19, 2015
Fundația Comunitară Bacău (FCS) lansează miercuri, 8 iunie, orele 14.00, la Observatorul Astronomic Victor Anestin Bacău, programul de finanțare “Științescu”, prin care-și propune să stimuleze pasiunea pentru științele exacte a copiilor și tinerilor cu vârsta până 19 ani.